Goed nieuws voor iedereen die op de iPhone 14 Pro wacht

Goed nieuws voor iedereen die op de iPhone 14 Pro wacht

De aanschaf van de nieuwste iPhone 14 Pro was een uitdaging voor veel consumenten, vanwege de lange leveringstijden. Dit kwam door de extreme vraag naar het product en het beperkte aanbod. Gelukkig lijkt Apple nu de achterstand bij te hebben gewerkt en is de voorraad groot genoeg om wachttijden te verminderen.
Dit komt doordat de covid-19-maatregelen in China zijn opgeheven en de productie weer op volle toeren draait. De fabrikant Foxconn kon hierdoor de achterstand inhalen. Dit betekent dat het nu mogelijk is om de iPhone 14 Pro via de officiële website te bestellen en hem de volgende dag al te ontvangen.
Hoewel het goed nieuws is voor consumenten, blijkt uit protesten eind vorig jaar dat de situatie voor werknemers in de Foxconn-fabrieken in China alles behalve ideaal is. Door de lockdown kwam de productie in de problemen en liep Foxconn achter op schema. Medewerkers gingen de straat op om te protesteren tegen de onmenselijke situatie waarin ze zich bevonden. De situatie liep destijds zo uit de hand dat medewerkers zelfs op de vuist gingen met de lokale autoriteiten.
Apple CEO Tim Cook bleef opvallend stil over de situatie en probeerde achter de schermen de productie uit China te halen. Echter, nu is er weinig veranderd en leunt Apple nog steeds op de fabrieken uit het land. Waar het fijn is dat consumenten hun iPhone 14 Pro eerder in huis hebben, lijkt het voor de medewerkers uit die fabrieken alles behalve fijn werken te zijn. De kans dat de situatie in de afgelopen twee maanden 180 graden gedraaid is lijkt erg klein te zijn
Terug naar blog